U prostorijama PORA-e-Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije u četvrtak 21. siječnja 2021. godine održan je prvi sastanak projektnog tima i projektnih partnera u okviru provedbe projekta „Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu  deinstitucionalizacije“. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt vrijednosti 5.484.791,54 kuna potpisan je 30. prosinca 2020. godine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici nositelja projekta Centra za socijalnu skrb Koprivnica, predstavnici Koprivničko-križevačke županije, partnera u projektu te predstavnice PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije koje su imale važnu ulogu u pripremi projektne prijave a pružat će podršku i u provedbi projekta.

Na sastanku se detaljnije analiziralo jedanaest projektnih aktivnosti. Nakon rasprave usuglašeni su stavovi o dinamici njihove realizacije pri čemu je naglasak stavljen na pripremu plana nabave i provođenje postupaka nabave. Dogovoren je i okvirni termin održavanja početne konferencije projekta.

Danijel Rušak, v.d. ravnatelja Centra za socijalnu skrb Koprivnica, nazočne je upoznao da je 8. siječnja 2021. s Gradom Koprivnica i tvrtkom Kampus d.o.o. zaključen ugovor o zakupu zgrade u sklopu bivše vojarne. Projektom je, između ostalog, predviđena rekonstrukcija 16 infrastrukturnih jedinica unutar te zgrade, a u kojoj bi u budućnosti bilo sjedište Podružnice obiteljskog centra. U sklopu rekonstrukcije i opremanja, što je također jedna od projektnih aktivnosti, predviđeno je između ostalog  i opremanje prostorije-dvorane za grupni rad s korisničkim skupinama, sobe/kutka za dojenje, sobe za susrete i druženja roditelja i djece te sobe za nadzor tih susreta i druženja. U sklopu projekta predviđena je i nabava triju vozila s obzirom na terenski rad i činjenicu da bi Podružnica trebala pokrivati područje cijele županije.

 „Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

 „Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Koprivnica“